sâmbătă, 4 aprilie 2015

Ciorba de loboda

A venit primavara si odata cu ea a aparut loboda. Loboda ajuta organismul sa distruga toxinele, contine vitamina C si K aceasta ajutanad la rezistenta vaselor.
Loboda o gasim in trei variante, rosie, galbuie sau verde.

Ciorba de loboda poate fi numita ciorba primaverii, pentru a gati ciorba de loboda avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
5-6 legaturi deloboda
1 ceapa
2 morcovi
1 ardei rosu
1 pastarnac
1 bucata mica de telina 
2-3 linguri bulion 
2-3 linguri orez
bors 250ml sau zarzare verzi
1 lingura ulei
leustean
sare
2 oua

Cum preparam ciorba de loboda?
Se pune la fiert 4 litri de apa, pana icepe sa fiarba apa saplam bine toate legumele, incepem sa tocam ceapa,ardeiul,loboda apoi dam pe razatoare morcovul, pastarnacul si telina. Cand apa a fiert punem legumele mai putin loboda, le lasam sa fiarba bine aproximativ 30 minute dupa care adugam loboda si orezul, lasand sa fiarba in continuare aproximativ 15 minute, apoi adaugam borsul (daca avem zarzare verzi inlocuim borsul cu ele si vom avea o ciorba de loboda pe cinste) si bulionul mai lasam sa fiarba 10 minute in acest timp adaugam uleiul si sarea dupa gust si cand oprim focul adugam ouale pe care le-am batut si leusteanul pe care l-am tocat marunt.
Aceasta ciorba poate fi consumata calda sau rece.
POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu